szegénység
Megosztás
2017.2.28. |

A Fidesz-kormány szerint az a család, amelyben az egy főre jutó jövedelem eléri a 37.050 forintot, már nem nélkülöz, nem szorul támogatásra.

 

"Odáig jutottunk, hogy a nettó 84 ezer forintos minimálbérből élő, egyedülálló szülő gyermeke sem jogosult az ingyenes iskolai étkezésre és a térítésmentes tankönyvre, ahogy az a kétgyermekes család sem, ahol a szülők minimálbért keresnek, mivel így már több ezer forinttal átlépik a jogosultsági határt. Hát így „tűnt el” 150 ezer szegény gyermek Magyarországon." A teljes cikk ITT olvasható.

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint mindenkinek jár az anyagi biztonság, minden alulfizetett dolgozónak jár a magasabb bér. Ezért kell bevezetni az alapjövedelmet, bővebben.

Egy ma nettó 84 ezer forintot kereső dolgozó a Párbeszéd alapjövedelem-programjának a bevezetése után nettó 120 ezer forintot keresne úgy, hogy a bérköltség változatlan maradna, a nettó átlagbér pedig elérné a 200 ezer forintot.

 

Ismerd meg a Párbeszéd Magyarországért alapjövedelem-programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít - http://mindenkiszamit.hu/alapjovedelem/
http://alapjovedelmet.hu/

 

 

fotó: mno.hu