Megosztás
2014.3.10. |

Az Együtt-PM koncepciótlannak és átláthatatlannak tartja Budapest idei költségvetését, amelyet a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén fogadhat el.

 

    Somfai Ágnes, az Együtt-PM független fővárosi képviselője a testület ülése előtt újságírók előtt úgy fogalmazott, úgy tűnik, mintha egy minisztériumban fogalmazták volna a budapesti büdzsét, amely a korábbinál 40 százalékkal kisebb. Ebből is látszik, hogy a fővárosnak mára nem maradt mozgástere – mondta, majd hozzátette: "Tarlós István szépen végignézte, ahogy Orbán Viktor és a parlament kimazsolázta a feladatait és elvette az intézményeit".

    Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy az Együtt-PM kormányra kerülése esetén a korrupció csökkentése érdekében nyilvánossá tenné a fővárosi beruházások pályáztatását és szerződéseit, emellett a "Klik felszántásával" újra iskolavárossá tenné Budapestet és megszünteti a hajléktalanok "üldözését".

    Somfai Ágnes szerint a főpolgármester a BKV gondjait sem tudta megoldani. Pártja ezért egységes közlekedési kasszát hozna létre, a parkolási feltételeket pedig átláthatóvá tennék - mondta. 

 

2014. február 26.

Forrás:MTI