Megosztás
2015.8.2. |

Az úszó-vb beruházásáról szóló, egyetlen nap alatt kidolgozott és aláírt 49 000 milliós MNV-Market szerződést 30 nap alatt sem sikerült beszkennelni. A Dagály új tulajdonosa ködösít, így teljes a bizonytalanság a fürdő sorsát illetően. Faragó Éva és a PM jogi lépéseket tesz és adatigénylésekkel bombázza a Vagyonkezelőt.

 

Ma jár le a meghosszabbított határideje annak az adatigénylésnek, amit a PM az úszó-vb 25-ről 49 ezer milliósra hízó fejlesztéseire vonatkozó szerződéséért adott be.

Emlékezetes: a közbeszerzés május 11-én kihirdetett nyertesével, Garancsi „új Simicska” István Market Zrt-jével egy nap alatt sikerült kidolgoznia és aláírnia a szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek, és 6 nap múlva már az alapkőletétel is megtörtént.

 

A nagy kapkodás miatt a jogi felhatalmazás nem érkezett meg időben: a kormány csak 14 nappal később engedélyezte a szerződést, amely így a PM álláspontja szerint érvénytelen. Az MNV szerint a szerződés „jelentős terjedelmű, illetve nagyszámú” adat, így a közzétételre máig haladékot kértek. Ha ma sem adják ki a dokumentumot, a PM kipereli azt a Vagyonkezelőtől.

 

Mindeközben a félmillió látogatót fogadó, Budapesten egyedülálló, de mára megcsonkított Dagály Fürdő sorsáról sem nyilatkozik a friss tulajdonos MNV.

Ezért Faragó Éva, a Védjük meg a Dagályt! kampány PM-es vezetője újabb adatigénylésekkel fordul a Vagyonkezelőhöz, és fórumot szervez az összes érintett és illetékes meghívásával.

 

Budapest, 2015. augusztus 2.

 

 

PM Sajtó