Erőss Gábor
Megosztás
2015.12.5. |

Uruguayig, Lichtensteinig, Ciprusig érő, szövevényes, részben offshore céghálóba gabalyodott Józsefváros. Az Auróra utcai rendelőt felújító és a Trefort utcai Hunyady-palotát csütörtökön, csökkentett áron megszerző üzleti kör tulajdonosai rejtőzködnek, az uruguayi referencia-kórház pedig fantomizálódott. A Párbeszéd Magyarországért (PM) első lépésben az Irányító Hatósághoz és a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordul.

 

A Fideszes Kocsis Máté vezette Józsefvárosi Önkormányzat csütörtöki határozatával eladott egy 4200 m2-es palotanegyedi ingatlant annak a Georosco-nak, amelynek korábban elővásárlási jogot biztosított (s amellyel az MSZP-SZDSZ-es kerületvezetés még 2006-ban kezdett üzletelni). Ennek tulajdonosa a Borzován János, Rogán Antal udvari szállítójának érdekkörébe tartozó uruguayi BAU R.S.I., illetve az EU-line; utóbbi a ma átadott, Auróra utcai rendelő méregdrága felújításában is érdekelt. A pályázatban megadott uruguayi referencia-kórházuknak viszont nem találni nyomát.

 

A Trefort utcai ügylet kapcsán az offshore-gyanús cég képviselője „büntetőjogi felelőssége tudatában” nyilatkozott róla, hogy vállalata átlátható. A testületi ülésen feltett kérdésemre Sára Botond alpolgármester nem volt hajlandó megnevezni a tényleges tulajdonost. A PM első lépésben a Fővárosi Kormányhivatalhoz és az Irányító Hatósághoz fordul, hogy folytassanak vizsgálatot, illetve törvényességi ellenőrzést.

 

 

Dr. Erőss Gábor

A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő.

 

 

 

Új. Bal. Zöld.