Megosztás
2014.8.22. |

A Fidesz VIII. kerületi polgármestere s egyben polgármester-jelöltje, Kocsis Máté vagy nem ismeri Józsefvárost, vagy a felcsúti díszpáholyból néz le rá, vagy csak egyszerűen nem mondott igazat, amikor cáfolni próbálta a kiemelkedően magas józsefvárosi munkanélküliségről tett augusztus 20-i nyilatkozatomat.

 

A tények ugyanis azt mutatják, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat idén júniusi adatai szerint, hogy igenis a VIII. és a szintén fideszes vezetésű IX. kerület az, ahol a legmagasabb a munkanélküliségi ráta fővárosi szinten. A Kocsis Máté vezette kerületben ez az arány az ellenzéki irányítású XIII. kerületben mért adatnál például 45,1%-kal (!) magasabb. S ha ez nem lenne elég: Józsefvárosban messze a legmagasabb egész Budapesten a tartós munkanélküliek száma: 1021 fő.

 

Jobb lenne, ha a kerület vezetése a szokásos fideszes sikerpropaganda, önmaga ünneplése helyett kellő alázattal viseltetne a kerület nehéz helyzetben élő lakosai iránt, és a munkanélküliség tényleges csökkentését tekintené feladatának. Nem közleményekkel, és nem – a minimálbér alatt fizetett – közmunkával, hanem valódi, tartós, és jobban fizetett munkahelyekkel.

 

Dr. Erőss Gábor

 

Az Együtt-PM Szövetség VIII. kerületi polgármester-jelöltje