Megosztás
2014.9.2. |

Ma a Horváth Mihály téren folytatódott Kocsis Máté ámokfutása. Miután az Orczy-kertben is kivágatott egy csomó fát, most újabb zöldfelület esett a fideszes térkőlobbi áldozatául.

A józsefvárosiak kedélyét tavaly az borzolta, hogy az Orczy-kert rovására terjeszkedő új Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Ludovika) kedvéért idős és nagy koronájú fákat vágatott ki a Fidesz-vezetés, védett denevérek élőhelyét is elpusztítva – hogy a rendpárti Fidesz hatalmát szimbolizáló épület látványát ne zavarják girbegurba ágaikkal és zöld lombjukkal.


Ma a Horváth Mihály tér lakói ébredtek arra, hogy irtják a cserjéket, tovább zsugorítják a zöldfelületet, tovább rontják a kerületiek életminőségét. Mindezt cinikusan „felújításnak” nevezve. Pedig Budapesten a városi zöldterületek aránya  3%, ami jóval alacsonyabb, mint a hasonló nagyvárosokban Bécsben, Prágában vagy Berlinben. Az egy főre jutó közhasználatú zöldfelületek nagysága 5,4m2, szemben az ENSZ egészségügyi szerve, a WHO 9m2/fős ajánlásával. A zöldfelületeket éppen hogy növelni kellene! A VIII. kerületiek rossz egészségügyi mutatói ezt különösen indokolják.

Kocsis Máté nem a józsefvárosiak, hanem a favágók és a térkőgyártók érdekeit képviseli. Felszólítjuk a kerület vezetését, hogy a választásokig függesszen fel minden felújításnak hazudott természetkárosítást.

A közlemény mellékletében megtalálhatóak a pusztítás képei.

Dr. Erőss Gábor,
az Együtt-PM józsefvárosi polgármesterjelöltje