Megosztás
2014.9.27. |

Székely László ombudsmant mondvacsinált okokból idézte be az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága. Az Együtt-PM felszólítja Kocsis Mátét és Lázár Jánost, hogy kérjen bocsánatot Székely Lászlótól!

 

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és Lázár János kancelláriaminiszter támadást indított az utolsó független intézmény ellen, mert nem tetszik nekik az igazság. Indokolatlanul idézték be Székely Lászlót az Igazságügyi Bizottság elé, csak azért mert megállapította, hogy Kocsis Máté polgármester megsértette a VIII. kerületiek egészséghez fűződő alkotmányos jogát.

 

Székely László ombudsmani jelentéséből ugyanis kiderült: Kocsis Máté felelőtlen módon lehetetlenítette el a szenvedélybetegekkel foglalkozó a józsefvárosi Kék Pont civil szervezetet. Erre Kocsis és Lázár megtámadta az ombudsmani hivatalt. Pedig az Ombudsmannak a törvényi előírások szerint kapcsolatot kell tartania a jogvédő szervezetekkel. Ha ezt nem tenné, akkor követne el mulasztást.

 

Az Együtt-PM felszólítja Kocsis Mátét és Lázár Jánost, hogy kérjenek bocsánatot Székely László ombudsmantól és hagyjanak fel a független intézmények és civil szervezetek vegzálásával! Kocsis Máté pedig az önkormányzat nyílt ülésén adjon számot döntésének káros következményeiről, a józsefvárosiakat érintő megnövekedett fertőzés- és járványveszélyről.

 

Budapest, 2014. szeptember 27.

 

Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke

 

Erőss Gábor, az Együtt-PM józsefvárosi polgámesterjelöltje