Megosztás
2021.5.23. |

 

A legaktívabb országgyűlés képviselők egyikét, a Fidesz korrupciós ügyletei és környezetkárosító projektjei ellen keményen fellépő Kocsis-Cake Oliviót indítja a Párbeszéd és az MSZP Budapest szívében. A Karácsony Gergely 2019-es győztes kampányát és az ellenzéki együttműködést is nagyban segítő politikus a legalkalmasabb jelölt arra, hogy legyőzze a hatalom emberét, és folytassa a munkát a parlamentben. Kampányszlogenje, az „Egy nyelvet beszélünk!” is kifejezi kötődését a VI. és a VII. kerülethez.

A Párbeszéd pártigazgatója korábbi terézvárosi önkormányzati képviselőként és lakosként pontosan ismeri az itt élők problémáit. Nem fél az értékválasztástól: nemet mond a mindent lebetonozni akaró fideszes kormány cirkuszközpontjára, mert a belváros egyik utolsó beépítetlen területén parknak kell épülnie. Elkötelezetten képviseli a pártja egyik legfontosabb programpontját, az Alapjövedelmet, amelyről a válság is bebizonyította, mennyire fontos. Elengedhetetlennek tartja az egészségügy és az oktatás fejlesztését, már csak azért is, mert a járvány megmutatta: súlyos hiba volt, hogy az Orbán-kormány – oligarchái hizlalása, fölösleges luxusberuházások céljából – ezeken a létfontosságú területeken spórolt.

Kocsis-Cake Olivio több projektet akar végrehajtani Erzsébetváros-Terézvárosban. Programjának címe: „Legyen zöld a Körút”, mert elengedhetetlen a Nagykörút és a kerületek zöldítése. A nyári hőség ugyanis egyre megterhelőbb a klímaváltozás miatt, már megannyi idős ember halálához vezetett a túlzott hőség. Fontosnak tartja elindítani a Gang-programot, amelynek célja, hogy az emberek önrész nélkül kezdhessenek felújításba, és a rezsimegtakarítás összege fedezze a hitelt. Kocsis-Cake több közösségi és közösségfejlesztési programot indítana, különös tekintettel a nyugdíjasokra: a kerületben rengeteg az idős, magányos ember, aki – mint azt a koronavírus-járvány is megmutatta – segítség nélkül sokszor kilátástalan helyzetbe kerül.

A Párbeszéd politikusa vallja: csak közösen lehet leváltani a Fideszt, a politikának pedig újra az emberek hatalmáról kell szólnia, hogy élhető, igazságos, szolidáris Magyarországot építsünk.

– Kocsis-Cake Olivio régi barátom, aki már bizonyította rátermettségét parlamenti képviselőként, és akinek tudására, tapasztalatára különösen nagy szükség lesz a kormányváltás után – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, miniszterelnök-jelöltje, főpolgármester.

– Olivióra mindig lehet számítani: az az ember, aki elszántságával akkor is megoldja a problémákat, amikor mások azt mondják, lehetetlen. Már terézvárosi önkormányzati képviselőként is nagyon elkötelezett volt a helyi ügyekben, mert tudja: nagy szavak helyett eredményeket várnak az emberek – tette hozzá Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. 

 

Még több információ, támogatás és csatlakozás itt: www.parbeszed.hu/kocsiscakeolivio