Megosztás
2020.7.27. |

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese arra szólítja fel a miniszterelnököt, hajtsa végre az ellenzéki párt válságkezelő programját. A kormányfő terve ugyanis "nem jött be" - fogalmazott hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis-Cake Olivio.

Rámutatott: jelenleg 376 ezer munkanélküli van az országban, a szám pedig a járvány kezdete óta 110 ezerrel nőtt. A munkanélküliek több mint fele semmilyen ellátást nem kap - hangsúlyozta, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök három hónappal ezelőtti szavaira, amelyek szerint vagy a piac, vagy a kormány fog munkát biztosítani azoknak, akik alól kifut a három hónapig járó álláskeresési támogatás.

Kocsis-Cake Olivio felidézte pártja javaslatait. Ezek között szerepelt a 80 százalékos bértámogatás biztosítása azoknak, akik a válság miatt maradtak munka nélkül, a százezer forintos alapjövedelem bevezetése, az álláskeresési támogatás folyósításának kilenc hónapra növelése, de az is, hogy a regisztrált munkanélküliek ne várjanak akár két hónapot az első járadék kiutalására. A párt vagyonadót is kivetne a több százmilliós vagyonnal rendelkezőkre és energiahatékonysági programot is indítana.

 

(MTI)