Szabó Tímea Párbeszéd PM
Megosztás
2017.2.9. |

A Párbeszéd Magyarországért felháborítónak tartja Polt Péter Szabó Tímeának a 4-es metró nyomozásával kapcsolatban adott írásbeli válaszát. Polt a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének mindössze annyit árult el, hogy 2009 óta zajlanak nyomozások, két embernél volt házkutatás, egynek pedig sikerült megszöknie. Példátlan, hogy a sajtóból kell megtudni azt, ami a legfőbb ügyész kötelessége.
 
A Párbeszéd szerint értékelhetetlen az ügyészség eddigi tevékenysége a 4-es metró ügyében. Polt válaszából az látszik, hogy a szervek egymásnak adogatták az ügyet és húzták az időt, egészen addig, amíg az OLAF jelentése el nem készült.  A dátumokból látszik, hogy 2016 októberében pörögtek fel a nyomozati események amikor már tudhattak a szervek az OLAF jelentésről.  Összevetve ezt azzal, hogy Polt a nyomozásban érintett személyekről nem hajlandó tájékoztatást adni, arra  is kell gondolnunk, hogy az érintett személyek között a kormánynak fontos emberek is lehetnek.

A Párbeszéd felszólítja az ügyészséget, hogy ne próbálja tovább bürokratikus módon ellehetetleníteni a nyomozást, hiszen teljesen abszurd és hihetetlen, hogy 2009 óta semmilyen eredményt nem sikerült felmutatni, azon kívül, hogy egy embert hagytak elmenekülni. A Párbeszéd továbbá követeli az ügyészségtől, hogy adjon hivatalos  tájékoztatást arról az elszökött személyről, akivel szemben nemzetközi elfogatóparancs van érvényben!

Budapest, 2017. február 9.
Párbeszéd Sajtó

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!