Kishantos
Megosztás
2015.5.13. |

Másodfokon is kimondta a Fővárosi Ítélőtábla, hogy az Orbán-kormány hazugságokkal és csúsztatásokkal igyekezett lejáratni a Kishantosi Vidékfejlesztési Központot. A PM szerint az ökológiai gazdálkodással művelt földek széthordása és a tudásközpont megsemmisítése jóvátehetetlen bűne a kormánynak!

 

A Fővárosi Ítélőtábla kedden, másodfokon ítéletet hirdetett a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírneve megsértése miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium (most FM) ellen indított perben. Az ítélet kimondja, hogy a VM megsértette a Kishantosi Biogazdaság jó hírnévhez fűződő jogát. Dr. Bitay Márton Örs államtitkár félrevezette a magyar közvéleményt, mert Kishantosnak soha nem volt bérleti díj elmaradása, nem károsította meg az államot, nem vállalt olyan fejlesztéseket, amiket nem teljesített. A bíróság a minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte.

 

Az ügyet végig figyelemmel kísérő PM álláspontja szerint az állami földrablás, Kishantos földjeinek elvétele akkor is ellentmondana az alkotmányos értékeknek és a józan észnek, ha formálisan jogszerű lépésekkel történne. Most azonban bebizonyosodott, hogy a kormány jogtalan eszközöket használt a tisztességtelen célok eléréséhez. A kishantosiaknak igazságot, a kormányzati illetékeseknek pedig szigorú felelősségre vonást követelünk: senkinek nincs joga hazugsággal manipulálni a magyar közvéleményt.

 

Budapest, 2015. május 13.

 

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja