Megosztás
2015.5.7. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint Orbánék kapzsiságát bizonyítja, hogy 25 helyett már 60 milliónként tervezik kilopni a közpénzt. A tisztességes emberek nevében a PM azt üzeni az Orbán-kormánynak: akármilyen törvényeket hoznak, a csalás és a lopás bűn marad, amiért felelni fognak!

 

2010-ben az Orbán-kormány egyik első dolga volt, hogy a meghívásos közbeszerzések értékhatárát 8-ról 25 millióra emelte. Ezt azt jelenti, hogy a kiszemelt haveri cég mellé elég két kamu ajánlat: hirtelen meg is szaporodtak a 24 és 25 millió közötti megbízások. 24,99 milliónként vándorol a közpénz Pintér Sándor cégeihez, a habonyi Századvéghez és a mára kegyvesztetté vált Simicska birodalmához.

 

A régi és új fideszes oligarchák: Mészáros Lőrinc és az Orbán-nagycsalád cégeire szabott milliárdos pályázatok miatt az EU legalább 70 milliárdra bünteti Magyarországot és új közbeszerzési törvényt követel. Orbánék erre kimaxolják a pofátlanságot, és azt tervezik, hogy mostantól 60 millió legyen a meghívásos közbeszerzés felső határa. Sőt, az építési beruházásoknál 150-ről 500 millióra emelnék a limitet!

 

Lázár János múlt heti bejelentése szerint a tegnapi kormányülésen tárgyalták az ügyet. Biztos lesz olyan újságíró, aki Lázár mai sajtótájékoztatóján rákérdez erre.

A PM minden eszközzel küzd azért, hogy a törvényesített lopás felelősei bukjanak.

A közpénz ellopása bűn.


Tordai Bence, a PM szóvivője