Kitiltva
Megosztás
2014.10.17. |

Az Együtt-PM Szövetség nyílt vizsgálatot követel az Egyesült Államokból kitiltott magyar állampolgárok ügyében! Felszólítjuk a kormányt, hogy adjon választ a konkrét személyek kilétéről, és a hozzájuk kapcsolódó korrupciógyanús ügyekről! Követeljük, hogy a Külügyminisztérium adjon ki nyilvános állásfoglalást: mi hangzott el az amerikai ügyvivő meghallgatásán?

 

Az Együtt-PM Szövetség nyílt vizsgálatot kér az Amerikai Egyesült Államokból kitiltott magyar állampolgárok ügyében! Követeljük, hogy a magyar kormány hozza nyilvánosságra, mely magánszemélyekről, mely adóhivatali vezetőkről, mely cégvezetőkről, illetve milyen vállalatokról van szó!

Tudni szeretnénk, kik azok, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból? Milyen korrupciógyanús esetek kapcsolódnak hozzájuk? Hogyan lehetséges, hogy magyarországi korrupciós ügyben nem a magyar hatóságoktól értesül a magyarországi nyilvánosság? Valóban igaz-e, hogy az egyik kitiltott személy Habony Árpád, aki Orbán Viktor bizalmasaként, és a Fidesz első számú kommunikációs tanácsadójaként ismert?

Felhívjuk Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy amennyiben helyre akarja állítani a magyar kormány nemzetközi jó hírét – ahogy azt egy ma megjelent interjújában elmondta – akkor ne tűrje el, hogy a korrupció árnya vetődjön Magyarországra. Követeljük, hogy a külügyi tárca azonnal hozza nyilvánosságra, mi hangzott el az amerikai ügyvivő meghallgatásán, és kezdje meg a kárelhárítást!

 

Budapest, 2014. október 17.

Együtt-PM Szövetség