Megosztás
2013.6.5.

Jávor: nem az a lényeg, hogy az MSZP elnöke ambícionálja-e a posztot

Szabó Rebeka blogon adott hangot véleményének, Jávor Benedek pedig a NOL-nak adott kritikus nyilatkozatot Mesterházy Attila lehetséges kormányfő-jelöltségéről.

„Ez a 'belső megegyezés, majd szivárogtatás, ami nem az MSZP volt, és nem is pont úgy van' eljárás nagyon nincs rendben” - kommentálta blogjában az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kérdéséről szóló legutóbbi sajtóhíreket Szabó Rebeka. Az E14-gyel szövetséges Párbeszéd Magyarország párt politikusa arra utalt, hogy korábban több médium is arról számolt be: az MSZP-ben tulajdonképpen már eldöntött tény, hogy Mesterházy Attila lesz a kormányfő-jelölt, erről az E14-PM-mel nem is kívánnak a jövőben tárgyalni. Az MSZP elnöke az értesüléseket később cáfolta, mondván versengés ugyan van a két személy között, de döntés még nincs.

Szabó Rebeka internetes naplójában ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta: „nagyon nem mindegy, hogy ki lesz a jelölt, éppen ezért is fontos, hogy a Medián április után májusban is megjelentett egy kutatást, amely azt az eredményt mutatja, hogy az MSZP-szavazók Mesterházy Attilát, a többi ellenzéki szavazó viszont Bajnai Gordont tartja alkalmasabbnak erre” Szabó Rebeka hozzátette, tény, hogy az MSZP erős és szervezett párt, „de láthatóan más szempontok is vezérlik a kormányt váltani akaró választókat”. A Párbeszéd-párti politikusnő úgy vélte: fontos az ambíció, de ennél fontosabb szempont, hogy az emberek egy korszakváltó programot várnak és garanciákat arra, hogy nem tér vissza a 2010 előtti időszak sem.



„Az Orbán utáni világ és a korszakváltás nem építhető fel a régi politika módszereivel, üzengetésekkel és kiszivárogtatásokkal. Az országnak egy olyan demokratikus összefogásra van szüksége, mely képes leváltani az Orbán-Simicska rezsimet. Hátsó szobák helyett nyílt kártyákra van szükség, megállapodások betartására és felelős döntésekre. Mindenki részéről!” - írta blogjában Szabó Rebeka, hozzátéve: „lehet, hogy az MSZP azt gondolja, az ilyesféle taktikai húzások erősíthetik miniszterelnök-jelöltjük pozícióját, azonban az biztos, hogy ez gátolja annak az alapvető bizalomnak a megszületését, ami egy sikeres kormányváltó együttműködéshez kell”.

A cikk folytatása a NOL-on.