Megosztás
2016.10.3. |

A Párbeszéd Magyarországért október 24-én megkezdené a tárgyalásokat ellenzéki pártokkal az előválasztásról - közölte Szabó Tímea társelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Az ellenzéki politikus azt mondta: az érvénytelen népszavazás után tovább kell lépni és a következő hónapokra koncentrálni, ezért még hétfőn hivatalosan megkeresi a "demokratikus ellenzéki pártok vezetőit" a tárgyalásokkal kapcsolatban.

    Értékelése szerint a kormányt - egy előválasztást követően - 2018-ben meg lehet buktatni, de a választásokat ki kell nyitni az emberek, a civilek felé.

    "Nemet mondunk a 2014-es összefogásra, nemet mondunk a színfalak mögötti mutyira, nemet mondunk arra, hogy néhány pártvezér döntse el azt, hogy a saját túlélése érdekében kit hol kíván indítani" - fogalmazott, hozzátéve: ez a biztos bukáshoz vezet.

    Szabó Tímea közölte: elvárják, hogy az október 24-i egyeztetésre konkrét tervekkel, javaslatokkal érkezzenek a résztvevők, hogy a lebonyolítás részleteiben meg tudjanak állapodni. Hozzátette: ez nem a pártokról szól, hanem arról, hogy az emberek kezébe adják a döntést arról, ki az az egy jelölt, akit el akarnak indítani a kormánypártival szemben.

    Arra a kérdésre, hogy kit hívnak az egyeztetésre, azt felelte: a Liberálisok döntsék el, hogy asszisztálni szeretnének-e egy illegitim rendszerhez, a Jobbik pedig szerinte jelen formájában nem tartozik a demokratikus ellenzékhez, így őket nem várják.

 

Budapest, 2016. október 3., hétfő (MTI)

 

Elég volt a kizsákmányolásból, a kiszolgáltatottságból!