Megosztás
2013.4.21.

Minderről az Orbán-rezsim nem tud, vagy nem akar hallani – mi viszont megmutatjuk neki a valóságot, a dolgozók segítségével: várjuk az emberek véleményét, hogy továbbíthassuk a hatalomnak. Magyarország válságban van, csakhogy ez a válság már nem külföldről gyűrűzött be, hanem hazai gyártású: Orbán Viktor rossz kormányzása okozta.

Az elmúlt évek legnagyobb vesztesei a bérből és fizetésből élők: az Orbán-kormány működése alatt eddig több mint 7%-os volt a reálbérek csökkenése, a megélhetés költségei viszont 16%-kal nőttek, a forint gyengül, adó terheli még a sárga csekket és a telefonálást is - az életszínvonal pedig messze távolodott az EU-s átlagtól. A hétköznapi tapasztalatok azt mutatják, hogy aligha lehet megélni a tisztességesen végzett munkából. Különösen kiszolgáltatott a munkanélküliek és a közmunkások népesedő tábora. Egyre nehezebb tisztességes munkát találni tisztességes bérért, egyre nehezebb a megélhetés.

Az Orbán-kormány által megteremtett munka világa csak fokozta a kiszolgáltatottságot. A dolgozókat védő jogokat megkurtították; a bérből és fizetésből élők hátrányára változtatták meg. A dolgozók mára inkább alávetettek, örülnek, ha munkájuk akad. Sokan a megaláztatás helyett a kivándorlás mellett döntöttek. Ezért az Együtt2014-PM Választási Szövetség úgy döntött, május 1-én, a munka ünnepén kampányba kezd a kiszolgáltatottakért. Arra kérjük a bérből és fizetésből élőket: mondják el véleményüket a munka világáról, vagy éppen annak hiányáról. Azt szeretnénk, hogy itthon is lehessen becsületes munkát végezni tisztességes bérért. A véleményeket összegyűjtjük, javaslatot készítünk és szembesítjük a jelenlegi hatalom birtokosait a keserű valósággal. Elmondjuk, hogyan lehetne ezen változtatni, hogy ne kelljen kivándorolni egy jobb élet reményében.

Várjuk a hozzászólásokat április 21-től az alábbi linken (https://parbeszedmagyarorszagert.hu/elegaszolgasagbol)

2013. április 21.

Scheiring Gábor      Kónya Péter

Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség