Karácsony Gergely
Megosztás
2019.5.3. |

Főpolgármester-jelölti kampánya részeként „kerületjárásba” kezdett Karácsony Gergely, írja az MTI. Az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje elsőként a XIX. kerületbe látogatott el pénteken, ahol a kispesti piac előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Budapesten a változás garanciája, hogy a kerületekben létrehozzák és megerősítsék a demokratikus ellenzéki többséget.

EZÉRT ELLÁTOGAT MIND A 23 KERÜLETBE, ÉS BEMUTATJA, HOGYAN LESZ BUDAPEST ÉLŐ ÉS ÉLHETŐ VÁROS, ÉS EZ HOGYAN VALÓSUL MEG KISEBB LÉPTÉKEKBEN.

A kerületek között lesznek olyanok, ahol változásokra van szükség, és olyanok is, amelyekben meg kell erősíteni az eddig is jó munkát végző polgármestereket, közölte Karácsony, hozzátéve, hogy Kispest az utóbbiak közé tartozik, mivel Gajda Péter, a XIX. kerület MSZP-s polgármestere sok olyan programot megvalósított, amely illeszkedik az általa is elképzelt szociáldemokrata és zöld értékeket is felvonultató várospolitikába.

Kispest polgármesteréről azt mondta, Gajda Péter közvetlenül elérhető, megkérdezhető kerületvezető, aki hisz a közösség erejében, és „nem a hatalom embere, hanem az emberek hatalmát használja” arra, hogy rendbe tegye a városrészt. Szerinte az elmúlt években a helyi demokratikus ellenzéki pártok politikusai olyan programot hoztak létre, amelynek lényege, hogy minden beruházás előtt megkérdezik az embereket, mire van szükségük, emellett pedig törekedtek a zöld területek megőrzésére is, amely különösen fontos, mivel a XIX. kerület is küszködik a nagy átmenő forgalommal.

Gajda Péter polgármester kiemelte, immár tíz éve törekszik a folyamatos párbeszédre a kerületi lakosokkal, és javaslataik alapján állítja össze a programját. Az elmúlt években a kispesti zöldprogram keretében megújították a kerületi nagy közparkokat, már több mint 70 térfigyelő kamerát üzemeltetnek saját forrásból a lakosok biztonsága érdekében, és 1,5 milliárd forintból elkezdték felújítani a bölcsődéket, óvodákat és iskolákat, a következő nagy feladat pedig a piac felújítása lesz – mondta el a polgármester.

Hozzátette, bízik benne, hogy októbertől együtt dolgozhat majd Karácsony Gergellyel mint főpolgármesterrel.

 

forrás: index.hu