Megosztás
2016.4.13. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) valódi szakmai és társadalmi párbeszédet vár a főváros közlekedési rendszerének fejlesztéséhez

 

A PM aggasztónak tartja, hogy a főpolgármester a hírek szerint el akarja törölni a kerékpáros mozgalmak által korábban elért sikereket, egyúttal a saját eredményeit teszi ezzel tönkre.

 

Ma már minden nagyvárosban a gyalogos és kerékpáros közlekedést előtérbe helyező városfejlesztési programok készülnek. Ezt a budapesti jó irányt törné most meg a főpolgármester felülvizsgálata során született intézkedési terv.

A Magyar Kerékpáros Klub a főváros felkérésére a felülvizsgálathoz színvonalas javaslatcsomagot állított össze. Úgy tűnik azonban, hogy ezeket a javaslatokat a főváros nem veszi figyelembe. Budapest légszennyezettsége átlagosan minden harmadik napon egészségkárosító, a főpolgármester mégis ismét az autózást kívánja segíteni, pedig a fővárosi utazások 70%-a nem autóval történik.

A Párbeszéd Magyarországért felszólítja a főváros vezetését, hogy felelős döntéshozóként vegye figyelembe lakói egészségét és a közlekedők érdekeit! Vegye figyelembe a szakmai és civil szervezetek javaslatait, segítse a valódi párbeszédet a közlekedők között! Ne szítsa tovább felelőtlenül az ellentétet, mert nem „autósok” és „kerékpárosok” vannak, hanem közlekedő emberek, számukra minőségi választási lehetőséget kell nyújtani, hogy a kerékpáros és közösségi közlekedést előtérbe helyező döntéseket hozhassanak!

 

Budapest, 2016. április 13.

Karácsony Gergely

Zugló polgármestere, a  PM társelnöke

 

Párbeszéd: Veled!