déli_pályaudvar
Megosztás
2015.3.6. |

A Déli vasúttal nem lehet úgy játszadozni, mint egy terepasztallal

 

A Párbeszéd Magyarországért szerint a Déli pályaudvar jövője nem játék, hanem komplex városfejlesztési kérdés. Ennek ellenére az ügyben csak az Orbán-kormány szokásos átgondolatlan kapkodása látszik. Egy teljesen új kórház építése előtt, inkább a meglévőket kellene modernizálni. 

 

Az Orbán-kormány egészségügyi politikája kudarc: nincs reális finanszírozási modell, a várólisták hosszabbak, mint a Duna, hatalmas az orvos- és nővérhiány és az egészségügyi szakemberek külföldre áramlása. Az állami kézbe vett budapesti kórházakat nem tudják üzemeltetni, helyette hull ránk a fideszes porhintés – hogy egy újabb kórház építése a megoldás. Ha valóban egy új traumatológiára van szükség a közelben, érdemes lett volna előbb megvizsgálni a félkészen álló Sportkórház-fejlesztést is.

 

Mivel a Déli pályaudvar és a János Kórház területe rendkívül értékes, felmerül a gyanú, hogy nem egy gigantikus ingatlan mutyiról van-e szó és a fejlesztési pénzek lenyúlása a valódi cél.

 

A PM botrányosnak tartja, hogy a kormány a megcsúszó rézsűt hónapok óta nem hozza helyre, ami miatt a Déli pályaudvar kiesett a közlekedésből. Úgy tűnik, hogy a szükséghelyzetet csupán a M4 kihasználtságának statisztikai növelésére használják fel. A PM szerint érdemi egyeztetésre, átgondolt és felelős megoldásra van szükség.

 

Budapest, 2015. március 6.

 

V. Naszályi Márta,

a PM I. kerületi képviselője