Karácsony Gergely
Megosztás
2019.9.9. |

Felesleges pénzszórásnak, a lopás szinonimájának tartja a stadionépítéseket Karácsony Gergely, aki ehelyett az egészségügyre fordítaná a magyar adófizetők pénzét.

    A baloldali ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje hétfőn Budapesten, a IX. kerületi Groupama Aréna előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt időszakban Budapesten sok száz milliárd forintot vittek el a sportberuházások, és nincs végük: a Groupama Arénával szemben épül egy kézilabdacsarnok, néhány kilométerrel arrébb a Duna-parton egy atlétikai csarnok készül, de hasonló sportberuházások lesznek Csepelen, a Hegyvidéken és Újpesten.
    Hozzátette: Tarlós István főpolgármester ahelyett, hogy a budapestieket képviselné, láthatóan azt érzi feladatának, hogy a kormánnyal legyen jóban, márpedig a kormány Budapesten mindenhol stadiont akar építeni.
    Karácsony Gergely elmondta, azért kezdték el a Stadion Stop aláírásgyűjtésüket, hogy a kormány állítsa le ezeket a meggondolatlan beruházásokat és az azokra szánt forrásokat az egészségügy fejlesztésére fordítsa.    
    Baranyi Krisztina ferencvárosi ellenzéki polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy a "csilliárdokért" épített, hamarosan elkészülő Puskás Ferenc Stadionban nem lehet nemzetközi atlétikai versenyeket rendezni, ezért Ferencváros legjobb adottságú, Duna-parti telkén építenek fel egy olyan stadiont, amely kizárólag a 2023-as atlétikai világbajnokság idején lesz tele emberekkel.
    Elmondta, a stadiont "cipőkanállal" tervezték egy picike területre, ahol semmilyen infrastruktúra nem áll majd rendelkezésre, még parkolót sem tudnak építeni mellé, annyira szűk a hely. Lesz viszont egy torony helikopterleszállónak - tette hozzá.
    Hangsúlyozta, meg fogják állítani Ferencváros legértékesebb telkeinek, házainak nagyon hosszú ideje történő kiárusítását.
    Volt kérdés arról, hogy a Magyar Nemzet című napilap birtokába jutott dokumentumok szerint feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi, a józsefvárosi ellenzék. Karácsony Gergely határozottan cáfolta ezt az információt, amely egy, a Facebookon közzétett fotón alapszik. Elmondta, ha valaki törvénytelenséget követ el, ritkán szokta fotóval dokumentálni és nyilvánosságra hozni.
    Sem a VIII. kerületi, sem más kerületi kampányban nem használnak fel olyan adatokat, amelyeket a törvény tilt, például az ajánlóíveket aláírók adatait - rögzítette, hozzátéve, csak és kizárólag olyan állampolgárokkal vannak kapcsolatban, akik ehhez a törvényeknek megfelelően hozzájárultak.
    Karácsony Gergely szerint a fotón, az szerepel, ahogy ellenőrzik, hogy minden ajánlóív visszaérkezett-e. Úgy fogalmazott: "a Fidesz, Kubatov Gábor pártja meg aztán végképp ne vádoljon senkit".

 

MTI, Budapest, 2019. szeptember 9.