Megosztás
2015.7.22. |

A Párbeszéd Magyarországért támogatja a "rendszerbontó népszavazást" és aktivistáik aláírásokat fognak gyűjteni a referendum sikerének érdekében - jelentette be szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

 

    A párt társelnöke nagyon fontosnak nevezte, hogy legalább néhány kérdésben sikerült visszaszerezni az állampolgárok jogát ahhoz, hogy beleszóljanak a közélet fontos kérdéseibe.
    A zuglói polgármester azt mondta, a négy kérdést fel lehet építeni egy "rendszerbontó népszavazássá", főleg akkor, ha az ellenzéki szervezetek - pártok és civilek - nem riválisként tekintenek egymásra, hanem közösen küzdenek a népszavazás sikeréért.
    A PM abban is bízik, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló kérdés "beéri" a másik négyet és akkor a referendumon a választók öt témában nyilváníthatják ki akaratukat - közölte.
    Az Új Magyar Köztársaság egyesület szombaton indította el "rendszerbontó népszavazásának" aláírás-gyűjtési kampányát. Ennek során arról nyilatkozhatnak a polgárok, támogatják-e a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelését, a gyermekvédelemre szorulók ingyenes iskolai étkeztetését, a kötelező kamarai tagság eltörlését, valamint azt, hogy mandátumuk idejére ne kapjanak nyugdíjat az országgyűlési képviselők.


MTI 2015. július 22., szerda 15:21