Karácsony Gergely
Megosztás
2018.1.29. |

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormányt, hogy azonnal tegyék rendbe a sürgősségi betegellátást.

    Karácsony Gergely hétfőn a fővárosi Honvédkórház előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérte, hogy az egészségügynek biztosítsanak elegendő szakembert, forrást és megfelelő informatikai hátteret.
    Az intézmény sürgősségi osztályán októberben elhunyt egy daganatos férfi, aki a órákig nem kapott ellátást. A Párbeszéd társelnöke leszögezte, nem csupán a konkrét ügy és a konkrét esemény miatt emelték fel a szavukat, hanem arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a kormány nem tette meg azokat a lépéseket a sürgősségi ellátás javításáért, amelyeket a szakmai szervezetek kértek.
    Az új kormánynak a "luxusberuházások és a saját hobbijai helyett" az egészségügy rendbetétele lenne az első dolga - jelentette ki Karácsony.
    Komáromi Zoltán, Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti tanácsadói testületének tagja azt mondta, hogy ha a sürgősségi osztályokon időben képesek felmérni a beteg állapotát és elegendő szakember áll rendelkezésre, akkor nem történhet meg, hogy valaki hat-nyolc órát fekszik, anélkül, hogy ellátást kapna.

    Más témára áttérve Karácsony Gergelyt megkérdezték az úgynevezett "kamupártokról" is, amelyek csak a támogatások megszerzése miatt indulnak a választáson. A politikus azt mondta, a Fidesz bármivel próbálkozik, a kormányváltást nem lehet megállítani. A "kamupártoknak" pedig vissza kell fizetniük a támogatást, ha nem kapnak egy százalékot - tette hozzá.

 

Budapest, 2018. január 29., hétfő (MTI)

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!