Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt
Megosztás
2018.3.3. |

Programbeszédet tartott Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és a Liberálisok miniszterelnök-jelöltje. Csökkentett rezsikiadást, korszerű egészségügyet és oktatást ígér.

 

A lopott vagyon visszajár - mondta, és bejelentette, hogy győzelmük esetén antikorrupciós ügyészséget hoznak létre, és vagyonelkobzásokkal szerzik vissza a fideszes haveroknak és családtagoknak átjátszott közpénzt. Mindezt jogállami, legális módszerekkel.


Jelentős nyugdíjemelést is ígér az MSZP-Párbeszéd, elsőként a 100 ezer forint alatt nyugdíjakat zárkóztatnák fel. Emelnék továbbá az egészségügy támogatását, a cél egy mindenki számára hozzáférhető, jól működő rendszer megalkotása. Karácsony megjegyezte, jelenleg a közellátás lepusztult, viszont számos terület került magánkézbe, és természetesen a haszonélvezők mind fideszesek.

 

Stratégiai beruházás lenne az oktatás fejlesztése. A "finn csoda" a cél, és felhívta a figyelmet, hogy az automatizáció korában csak a képzettség lesz garancia arra, hogy az embereknek legyen munkahelyük.

Ingyenessé tennék az első diplomát, csökkentenék a tananyagot és elérnék, hogy tanárnak lenni karrier legyen Magyarországon.


Mit teszünk a kétharmados többséggel bebetonozott tisztviselőkkel és a fideszes alaptörvénnyel? - tette fel végül a kérdést Karácsony. Az MSZP-Párbeszéd ajánlata az, hogy a győzelmük után népszavazást írnának ki, amely semmissé nyilvánítaná az alaptörvényt, és visszaállítaná a 89-es alkotmányt. Ezután megkezdenék egy új alkotmány kidolgozását.

 

Forrás: HVG

 

Szociális demokrácia tíz pontban: Karácsony Gergely miniszterelnöki vállalásai!
Ismerd meg részletesebben, ITT.