Karácsony Gergely
Megosztás
2019.1.15. |

Civil szervezetekkel szorosan együttműködve közösségi tereket adna Karácsony Gergely főpolgármesterként a budapestieknek. 

A fővárosban rengeteg az olyan helyiség, amely az önkormányzatok tulajdonában van, mégis üresen, kihasználatlanul hagyják azokat. Ezeket a piaci alapon nem értékesíthető helyiségeket Karácsony Gergely főpolgármesterként a civil szervezeteknek adná, így hasznos közösségi terek jöhetnek majd létre.

Zuglóban az AZTA! Műhely is eképpen jöhetett létre: a korábban üresen álló épület most egy pezsgő közösségi élet színtere lett, fontos szolgáltatásokat biztosítva a helybélieknek. Karácsony Gergely főpolgármesterként ennek mintájára adná használatba a fővárosi üres ingatlanokat civileknek, akik önkéntes munkával felújítva életet lehelhetnek a lepusztult helyiségekbe. Ezzel az intézkedéssel az önkormányzatok és a civilek is egyaránt jól járnának, hiszen a civilek végezhetik tevékenységüket, a lakók szolgáltatáshoz jutnak, az önkormányzat forrást kap az ingatlanok fenntartásához, és nem utolsó sorban leszakadó városrészek kaphatnak újra lendületet a felemelkedéshez.

 

Párbeszéd

CSATLAKOZZ!