Karácsony Gergely
Megosztás
2015.12.13. |
   Akár a jövő év elején elindulhat az aláírásgyűjtés a főváros olimpiai pályázatával és a Városliget beépítésével kapcsolatban - mondta Karácsony Gergely, a PM társelnöke vasárnap telefonon az MTI-nek.
 
 
     Az ellenzéki politikus, aki a XIV. kerület polgármestere is, elmondta, korábban kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlésben, hogy írjanak ki helyi népszavazást Budapest olimpiai pályázatáról, a Városliget beépítéséről, valamint a Római-part árvízvédelmi megoldásáról. Az előterjesztést a közgyűlés többsége nem támogatta.
     A múlt héten ugyanakkor civilek népszavazási kezdeményezést nyújtottak be az olimpiával kapcsolatban, amelyet Karácsony Gergely fontosnak nevezett, de hozzátette, hogy a Városliget ügyében is ki kellene kérni a fővárosiak véleményét.
     Ezért a hét elején a PM társelnöke is benyújtott egy népszavazási kezdeményezést a Városliget beépítése ellen. A Fővárosi Választási Bizottság a benyújtott kezdeményezést a hétfői ülésén tárgyalja majd a napirend szerint. Végső döntés az ügyekben valamikor január, vagy február elején lehet - tette hozzá.
     A politikus kezdeményezésében az a kérdés szerepel: "egyetért-e ön azzal, hogy a városligeti építési szabályzat ne tegye lehetővé új épületek építését a Városligetben?".
 
 
 
Budapest, 2015. december 13., vasárnap (MTI)