Megosztás
2013.9.19.

Az Együtt-PM  nevében Karácsony Gergely és Dorosz Dávid írásbeli kérdést intéz e Balog Zoltán miniszterhez,  hogy a nyilvánosság előtt tisztázza, mitől vált kulturális támogatásra méltóvá a gyűlöletkeltő, homofób Kárpátia zenekar.

 

„Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a magyar seregnek //Akkor lesz majd szép, akkor lesz majd jó, óóóó” – a Nemzeti Kulturális Alap 400 000 forint támogatásban részesítette az ehhez hasonló sorokat magukénak tudó, nyíltan homofób szöveggel fellépő Kárpátia zenekart. 

A központi irányítás alatt működő NKA alelnöke, L. Simon László ott folytatja, ahol márciusban a kormány abbahagyta, amikor is Petrás Jánost, a zenekar vezetőjét Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatával tüntették ki. A kormányzatot sem akkor, sem most nem zavarja, hogy a Kárpátia esetében legkevésbé sem a világhírre törő, hanem a homoszexualitásokat nyíltan szidó, soviniszta húrokat pengető zenekart támogat.

Ezek után már nem hivatkozhatnak arra, hogy összekeverték a zenekart a táncház mozgalommal. Ez a négyszáz forint bizonyítja, hogy már a március 15-i kitüntetést is Petrás Jánosnak szánták.

Balog Zoltán olyan, mint főnöke, ő is mondhatta volna: „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.” Személyében alkalmatlan kezekben van a kultúra, viszont szerinte „jó, óóóó” zsebekben van a támogatás.

Így gondolja ezt Erdős Virág költőnő, aki az elhatárolódás jegyében a számára megítélt támogatásról lemondott.

 

Budapest, 2013. szeptember 19.