Karácsony Gergely
Megosztás
2018.1.28. |

Az MSZP-Párbeszéd Szövetség üdvözli a Tanítanék Mozgalom tüntetését. Osztozik az iskolai egyenlőtlenségek, a tanszabadság eltiprása és az iskolák militarizálása feletti dühükben. De reményt adhat, hogy április 8-án véget ér ez a rémálom; a most kezdődő félév az utolsó lesz Orbán iskolájában. Az MSZP-Párbeszéd Szövetség minden diáknak biztosítja a lehetőséget, hogy legalább az érettségit megszerezhesse, és minden tanárt felszabadít a KLIK uralma alól.

 

Ahogy korábban a diákok tüntetését, úgy a Tanítanék tüntetést is üdvözöljük. Az újra aktivizálódó társadalmi mozgalmak jól mutatják a Fidesz-elittel szembeni széleskörű elégedetlenséget. A Tanítanék tüntetésén 10 millió magyar – diákok, tanárok, szülők, nagyszülők – életéről, jövőjéről van szó. Ijesztő folyamat, hogy az iskolai lőterek ötletével és a Honvédelmi Intézkedési Terv („HIT”) abszurd kötelezettségével kezdi a közoktatást is átitatni az Orbán-rezsim erőszakos és paranoid légköre.

 

Az MSZP-Párbeszéd Szövetség egy kormányváltás után békét hoz az iskolákba, visszaállítja a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, hogy senki ne morzsolódjon le végzettség nélkül; aki pedig továbbtanulna, annak biztosítjuk az érettségi és az ingyenes első diploma lehetőségét. A nagytőkések helyett a diákok érdekei szerint alakítjuk át a szakképzést, és minden tanárt felszabadítunk a KLIK uralma alól.

 

Budapest, 2018. január 28.
Karácsony Gergely,
az MSZP-Párbeszéd Szövetség miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke

 

 

Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!