Karácsony Gergely
Megosztás
2017.10.25. |

A főváros vezetése jó irányba tett, de bátortalan lépéseket tervez a budapesti szmog csökkentésére a XIV. kerület polgármestere, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint.

    Karácsony Gergely szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, sokkal drasztikusabb lépések kellenek ahhoz, hogy a budapestiek ne fulladjanak meg a saját városukban.
    Példaként említette, hogy korábban azt javasolták, a fővárosi szmogriadó idején felváltva közlekedhessenek a páros és páratlan rendszámú autók, továbbá ebben az időben váljon ingyenessé a tömegközlekedés, az arányaiban leginkább szennyező robogókat pedig ne lehessen használni.
    Karácsony Gergely kitért arra is, a városvezetés szintén bátortalanul, de a jó irányba indult el a Római-part árvízvédelme ügyében is, azzal, hogy különválasztaná a Dunába torkolló patakok gátjának megépítését.
    A Párbeszéd politikusa megjegyezte ugyanakkor, továbbra is elfogadhatatlannak tartják, hogy a főváros még mindig a part mentén tervezi megvalósítani az elsődleges árvízi védvonalat.

 

Budapest, 2017. október 25., szerda (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!