Megosztás
2015.7.28. |

Újabb cuslágolás: tettes vagy áldozat Kövér László, avagy kamuegyesület kap súlyos milliókat?

 

A kormány vagy megtévesztés áldozata, vagy bűnrészes a megtévesztésben: egy elismert civil szervezet nevével visszaélő egyesület az eddigi 11,2 millió után most „jelentősebb összeget” kap. A PM felszólítja Kövér Lászlót és a kormányt, hogy tisztázza az Asociatia „Zöld Erdély” Egyesület támogatásának körülményeit.

 

Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár Tusnádfürdőn bejelentette, hogy a kormány jelentősebb összeggel támogatja az Asociatia „Zöld Erdély” Egyesületet. A 2012-ben alapított szervezet neve kísértetiesen hasonlít az évtizedes aktivitásért elismert Zöld Erdély Egyesületéhez, ugyanakkor az interneten semmilyen látható nyoma nincs a tevékenységüknek.

 

Ennek ellenére már alapításuk évében, és azóta folyamatosan milliókat kapnak Kövér László házelnöki keretéből, most pedig a kormány egy nagyméretű lövétei ingatlan újjáépítésére ad nekik súlyos milliókat az adófizetők pénzéből.

 

Az erdélyi ügyekben általában tájékozott házelnököt vagy csúnyán átverték, vagy tudatosan játszik össze a teljesítményt nem mutató, megtévesztő nevű civil szervezettel.

A PM felszólítja Kövér Lászlót és a kormányt, hogy árulják el, mekkora támogatásról van szó pontosan és számoljanak be a láthatatlan egyesület milliókat érő érdemeiről, vagy villámgyorsan fejezzék be a közpénzek kitalicskázását az erdélyi haveroknak!

 

Budapest, 2015. július 28.

 

Tordai Bence, a PM szóvivője