Józsefváros_sajttáj_20140918
Megosztás
2014.9.19. |

Józsefváros „újjáépülését” a térkőlobbi támogatja. A Horváth Mihály téren fákat és bokrokat vágtak ki, csökkentették a zöldfelületet, hogy Kocsis Máté és a Fidesz ott parádézhasson, ha kedve szottyan. Az Együtt-PM józsefvárosi képviselőjelöltjei és aktivistái tegnap a közösségi tervezés elmaradása, a zöldfelületek csökkentése, a jövő nemzedékek, a gyerekek érdekeinek háttérbe szorítása miatt tiltakozott a téren.

 

Az Együtt-PM már korábban is tiltakozott a Horváth Mihály téren történt zöldfelület-csökkentés, a bokrok irtása ellen. Kocsis Máté ünnepélyes beszéde alatt táblákkal adtunk hangot a kerületiek panaszának.

 

Az önkormányzat korábban elvetette a tér közösségi tervezésének ötletét, arra hivatkozva, hogy az drágább lenne. Ezek után ugyanannyiért, de a lakók, a helyben élők véleményének mellőzésével terveztette meg a teret, és az adófizető pénzéből ráköltött 120 millió forintot erre a kősivatagra. A fideszes kerületi vezetők egyszerűen nem gondoltak a családokra, a gyerekes szülőkre: nincs játszótér – pedig hely volna.

Ha Józsefváros lemond a jövő nemzedékről, ha nem fogadja a gyerekeket, ha tovább pusztítja a zöldfelületeket, akkor a sorsa megpecsételődik.

 

A mellékelt fotókon látható tegnapi tiltakozó akciónk. Némán emeltük a magasba a kerületiek véleményét tolmácsoló táblákat.

 

Dr. Erőss Gábor

Az Együtt-PM józsefvárosi polgármesterjelöltje