Karácsony Gergely
Megosztás
2019.1.24. |

Jövő hétfőtől vasárnapig bonyolítja le közös főpolgármester-jelöltjét kereső előválasztását az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Szolidaritás.

    A pártok képviselőiből álló előválasztási bizottság tagjai csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón ismertették a voksolás menetét.
    Őrsi Gergely (MSZP) elmondta, Horváth Csaba, a szocialisták és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje is összegyűjtötte az induláshoz szükséges legalább kétezer ajánlást. Örömtelinek nevezte, hogy mintegy 12 ezer ajánlás érkezett a két jelöltre. Közölte, a választópolgárok személyesen 33 helyszínen adhatják le voksaikat: hét forgalmas csomópontban felállított sátorban és huszonhat partirodán.
    Őrsi Gergely megjegyezte, több mint 1400-an jelezték előzetesen, hogy elektronikus úton kívánnak szavazni.
    Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) elmondta, a jelölések száma azt mutatja, az embereket érdekli az előválasztás. Úgy fogalmazott, míg a "Fideszben megszokhattuk, hogy ott eldönti a vezér, hogy kiből mi legyen", addig a baloldal demokratikis választás útján, a riválist tisztelve dönt a főpolgármester-jelölt személyéről.
    Élő Norbert (DK) szerint a már beérkezett mintegy 12 ezer ajánlásból kiderül, "Budapest nem szereti az Orbán-rendszert", és leváltaná Tarlós István főpolgármestert. A DK politukusa azt reméli, hogy a közös jelölt sikerével Budapest újra a "szabadság, a szolidaritás és a szerelem városa" lehet.
    Huszti Andrea (Szolidaritás) a korábban megszólalókhoz hasonlóan arra kérte a budapesti választópolgárokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az előválasztáson.
    Kérdésekre Őrsi Gergely elmondta, a szinte végleges adatok alapján Horváth Csaba 6.465, Karácsony Gergely pedig 5.300 ajánlást adott le. Megjegyezte ugyanakkor, hogy - az országgyűlési választáshoz hasonlóan - ezekből a számokból nem érdemes az eredményre vonatkozó következtetéseket levonni.

 

MTI

MÉG TÖBB INFORMÁCIÓ AZ ELŐVÁLASZTÁSRÓL