Megosztás
2016.10.21. |

A jövő héten elkezdődhetnek az egyeztetések a "demokratikus ellenzék" pártjai között az együttműködésről és az ellenzéki előválasztásról - közölte pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.

    Karácsony Gergely emlékeztetett, október 2-án jelentették be, hogy az október 23. utáni hétre egyeztetésre hívják a demokratikus ellenzék pártjait.
    A zuglói polgármester azt mondta, hogy a 2014 előtti együttműködés hibáiból tanulva le kell ülni és őszintén meg kell beszélni, hogy ne a zárt ajtók mögött, a választókat megkerülve hozzák meg azokat a döntéseket, amelyek nyomán nekivágnak a következő választásnak. Ehelyett egy demokratikus és nyílt folyamat során, az előválasztás intézményét használva kell alternatívát kínálniuk az országnak - jelentette ki.
    Karácsony Gergely közölte, az eddigi visszajelzések alapján a tárgyalásokon részt vesz az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt - a Korszakváltók Pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) és a BAL-Balpárt. Sajnálják, de elfogadják az LMP döntését, hogy nem vesz részt az egyeztetésekben - mondta.

 

Budapest, 2016. október 21., péntek (MTI)

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!