Megosztás
2014.10.6. |

Félkarú rablók helyett állami nyerőgépek lehetnek a kocsmákban

 

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja Lázár Jánost, hogy adjon választ arra a kérdésre: a hamarosan bevezetendő „nemzeti nyerőgépek” nem teszik-e ugyanúgy tönkre a családokat, mint annak idején a félkarú rablók tették? A pártszövetség szerint az állami nyerőgépek kocsmai bevezetését semmi sem indokolja.

 

A Világgazdaságban ma megjelentek szerint a Szerencsejáték Zrt. sorsjegyautomatákat, a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. pedig lóversenytikett-értékesítő gépeket kezdett telepíteni számos sörözőbe és borozóba. Emlékezetes, a kormány azért tiltotta be a nyerőgépeket, mert a szerencsejáték ezen formája sok családot tett tönkre – erre hivatkozott legalábbis két évvel ezelőtt Lázár János.

Az Együtt-PM Szövetség szerint a játékgépek szinte teljes körű betiltásának célja az volt, hogy a nem állami szerencsejáték-szervezést a haverok kezére játssza. Ezt bizonyítja az is, hogy Andrew G. Vajna kormánybiztos cégei nyerték el csaknem az összes kaszinókoncessziót Magyarországon.

Az Együtt-PM Szövetség azt kérdezi Lázár Jánostól: a nemzeti nyerőgépek nem teszik-e ugyanúgy tönkre a családokat, mint annak idején a félkarú rablók tették? Mivel indokolható az, hogy kocsmai játékká tegye a kormány a lóversenyt? Nem tartanak-e attól, hogy ezzel a lépéssel mentálhigiénés problémákat okoznak a magyar embereknek?

 

Budapest, 2014. október 6.

Együtt-PM Szövetség