Megosztás
2016.11.16. |

A Párbeszéd Magyarországért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordul a TV2 televízión felbukkanó egy másodperces reklámok miatt. A Párbeszéd egyúttal felszólítja a TV2-t, hogy hagyjon fel a sorozatos jogsértésekkel, sem álhírekkel, sem tiltott reklámozási módszerekkel, ne manipulálja a nézőket!


A Párbeszéd szerint az 1 másodperces reklámok tudatosan nem észlelhető reklámnak minősülnek, amit több jogszabály: a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény, valamint a reklámtörvény, egyaránt tiltanak. Ezek a reklámok ugyanis az időtartam rövidsége miatt a tudatos észleléshez szükséges ingerküszöbnél kisebb erősségű látvánnyal kívánnak hatni, ami álláspontunk szerint rendkívül etikátlan és nem véletlenül tiltott.

Az ügyet csak tovább súlyosbítja, hogy egy olyan korrupt beruházás népszerűsítésére próbálták használni ezt a jogszerűtlen reklámozási technikát, mint a paksi atomerőmű, valamint annak bővítése.

A Párbeszéd nem fogja hagyni, hogy a TV2 sorozatos jogsértésekkel manipulálja a magyar nézőket. A csatorna újabb jogsértése miatt ismét az NMHH-hoz fordul, ahogyan azt korábban, a hajléktalanok méltóságának megsértése esetében is tette.


Budapest, 2016. november 16. 
Barabás Richárd
a Párbeszéd elnökségi tagja

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!