Megosztás
2013.5.19.

A trafiktörvény szerint a trafikba kiskorú nem léphet be, és ha nem tudja igazolni, hogy elmúlt 18 éves, azonnal el kell hagynia a trafikot, ellenkező esetben a trafikos rendőri intézkedést kérhet. A trafikok termékköre mindemellett kiterjed a jégkrémekre is.

Anyuka, három, 3, 5, és 9 éves gyerekkel, belép a trafikba.
Anyuka: Jó napot kívánok!
Trafikos: Jó napot kívánok! A gyermekek ugye elmúltak 18 évesek?
Gyerek1: Anya! Én dupla csokisat kérek!
A: Izé...elnézést...csak jégkrémet ugye...
T: Kérem, igazolja, hogy a gyermekek nagykorúak!
A: De hát nem azok...Zsoltika, ne borítsd fel az állványt!
Gy2 (autót tologat a pulton): Brrrrrrrrrr....grrrmmmhhh
T: Kérem, akkor a kiskorúak hagyják el a Nemzeti Dohánybolt területét, ellenkező esetben rendőrt hívok.
A: Ne szórakozzon velem, három jégkrémet kérek. Gyorsan. Két dupla csokisat és egy karamelleset.
Gy3: Én nem is karamelleset!


A: Nem Gézuka, te dupla csokisat kapsz, a karamelles Pannikáé.
T: Drága asszonyom, ismétlem, a kiskorúak hagyják el a trafikot, különben rendőrt hívok!
A: Hogy hagynánk el a trafikot, maga sörényes hangyász, amikor kint ömlenek az autók, örülök, hogy be tudtam mindet terelni ide élve.
T: Én nem bánom, kint mit csinál velük, de itt nem maradhatnak. A törvény az törvény. Hívom a rendőrt.
A: Szórakozzon a....
Gy1: Anya, én is karamelleset!
A: Akkor két karamelles, egy dupla csokis.
T (tárcsáz): Halló, rendőrség?! Kérem intézkedjenek, három kiskorú nem hajlandó elhagyni a dohányboltom területét!...Igen...Kossuth utca...Igen...Köszönöm...(az anyához) Perceken belül itt a rendőrség, jobban járnak, ha előtte távoznak.
A: Eszénél van, jóember? Ha ezt nem hagyja abba azonnal, rövidesen valóban rendőri intézkedésre lesz szüksége, mert magára gyújtom ezt a kócerájt!
T: Nézze, én mit tehetek. A törvény szerint kiskorúak itt nem tartózkodhatnak. Ne tudja meg, mibe került nekem ez a trafikengedély. A polgármester szerintem kaviárral szóratta fel a kocsibehajtóját belőle. Semmi szükségem rá, hogy elvegyék.
A: Ember! Én meg leszarom a trafikengedélyét! Nem fogom a gyerekeimet kilökni az autók közé, amíg megveszünk három szottyadt jégkrémet!
T: Pedig de. Higgye el nekem. Vagy majd a rendőr kilöki őket. Az a dolga. Itt rend van, kérem!
Rendőr: Jó napot kívánok! (a trafikoshoz) Ön kérte az intézkedést?
T: Igen.
R (a gyerekek felé fordul): Tájékoztatom Önöket, hogy a dohánytermékek árusításáról szóló jogszabály értelmében Önök nem tartózkodhatnak a Nemzeti Dohánybolt területén, így amennyiben nem hagyják azt el haladéktalanul, szabálysértést követnek el, amely 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
A: (nem jön ki hang a torkán)
Gy1 (bokán rúgja a rendőrt)
R (felordít): Basszameg! Hogy tud ekkorát rúgni egy ekkora kölyök! (hivatalos hangon) Tájékoztatom, hogy Ön intézkedés alatt áll, jelenlegi magatartásával pedig hivatalos személy elleni erőszak valamint rendőri intézkedéssel való szembehelyezkedés tényállását valósítja meg! Utoljára figyelmeztetem: engedelmeskedjen a rendőri felszólításnak, és hagyja el a trafikot!
A (döbbbenten): Ilyen nincs! Ezt nem hiszem el! (a rendőrhöz) Ha nem veszi le a kezét azonnal a gyerekeimről, a saját gumibotjával verem agyon egy percen belül. Ez nem hivatalos eljárás, de biztos lehet benne. Tényleg nincs maguknak más dolguk? Ez nem ország, ez Kárpát-medencényi elmegyógyintézet! (a gyerekekhez): Zsolti, Gézus, Pannika, gyertek, ma nincs fagyi, megyünk! (kifelé az ajtóból a trfaikosnak): Magának meg vegye meg életfogytig az összes jégkrémét a lázárjános!

A történet valósággal való bármilyen hasonlósága csak a véletlen műve lehet, mert ekkora állatságot a Ráktérítőtől északra még nem foglaltak törvénybe. A szváziföldi, boszorkányok repülési magasságát korlátozó törvény versenyben van, és dobogós, de a Nemzeti Ügyek Kormányán senki nem kerekedik felül.