Megosztás
2013.5.23.

Szilágyi Péter, a PM országgyűlési képviselőjének Facebook-oldaláról.

Ma a mentelmi bizottság elnöke benyújtott egy törvényjavaslatot, amiben módosítja az Országgyűlési törvényt. A javaslat lényege, hogy azt a képviselőt, aki szerintük sérti a parlament tekintélyét, mostantól nem bírsággal sújtják, hanem a tiszteletdíjukat csökkentik.


A másik változás, hogy a mentelmi ügy tárgyalásakor korlátozza az érintett képviselőt a felszólalásában.

Nézzük, hogy miért is kell ez a törvény:



1. A PM az utóbbi időben aktívan és látványosan hívta fel az egyes törvények erkölcstelenségére az ülésteremben is. Ez a kormánypártok és a házvezetés szerint sérti a ház tekintélyét, ezért eddig Karácsony Gergellyel egyetemben kettőnket sújtottak bírsággal. Igenám, de a az Ogy törvényben anno elfelejtették ennek hatályosulását beleírni. Most ezt úgy hidalják át, hogy lecsökkentik a tiszteletdíjat. Ez egy beismerése annak, hogy jogszerűen nem tudnak levonni a tiszteletdíjunkból. Na de ezentúl...

2. A mentelmi ügy tárgyalásakor az érintett képviselő ezidáig korlátlan időkeretben szólalhatott fel. Nem titok, hamarosan a ház elé kerül annak a 6 pm-es és 2 lmp-s képviselőnek az ügye, akik a Simicska rezsim elleni tiltakozásképpen leláncolták magukat egy éve a Közgép telephelyén. Csak nem rettegni tetszenek attól, hogy a parlament előtt ismét el fog hangozni, hogy Simicska miként gyarmatosította az országot?!

Összeségében csak annyit üzennék a fidesznek: nem mi sértettük meg az Országgyűlés tekintélyét, hanem Ti szüntettétek meg azt!!!