Megosztás
2017.1.14. |

A Tarlós-féle városvezetés feltalálta a télen működésképtelen metrót: bár ez a közlekedési eszköz a világ boldogabb országaiban érzéketlen az időjárásra, nálunk sikerült megoldani, hogy amikor hideg és nedves az idő, becsődöljön a metróközlekedés. A Párbeszéd szerint valakinek végre vállalnia kellene a felelősséget a budapesti metrózásban kialakult tarthatatlan állapotok miatt.

Amikor éppen nem a szerelvények kigyulladása vagy lerobbanása okoz fennakadást, akkor a hó és a víz állítja le a metrót. Újabban már a reggeli csúcsidőben is 10 perces csúszásokkal közlekedik a M2, miközben az időjárási körülményekre való tekintettel hetek óta sokkal ritkában jár az indokoltnál. Az állomásokon összegyűlő tömeg nem fér be az eleve telített szerelvényekbe. Mindenki elkésik, a szolgáltatás kiszámíthatatlan, megbízhatatlan. Pedig még nem is kezdődött el a szintén botrányos műszaki állapotú M3 felújítása.

Ráadásul nem csupán a metró működtetése jelent megoldhatatlan feladatott a Tarlós István vezette Budapest számára. Csütörtökre virradóra a havazás elállt, mégsem kezdődött el kellő intenzitással a fővárosi utak takarítása. 24 óra alatt még a legfontosabb utakról és járdákról sem sikerült a felgyűlt havat és latyakot letakarítani.

Érthetetlen, hogy a főváros üzemeltetésében dolgozó cégeket minden évben meglepetésként éri a tél, és a pár hete még a tökéletes téli felkészüléssel büszkélkedő közterület-fenntartó nem átallja a lakosság türelmét kérni. Nem akarunk tavaszig türelmesen várni a hóhelyzet megoldására! Hóeltakarítást akarunk, környezetbarát síkosság-mentesítést, és megbízható közösségi közlekedést, akkor is, ha esetleg néhány centiméternyi hó is lehullik!

Felszólítjuk a főpolgármestert: gondoskodjon végre arról, hogy a fővárosban kiszámíthatóvá és biztonságossá váljon a közlekedés. Az állandósult metróbotrányoknak pedig véget kell vetni, lehetőség szerint a felelős(ök) megnevezésével és leváltásával.

Budapest, 2017. január 14.
Váradiné Naszályi Márta
a Párbeszéd elnökségi tagja, fővárosi szakszóvivő

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!