Megosztás
2014.9.23. |

A külügyminiszter-jelölt többet tesz félre, mint amennyit keres

 

Az Együtt-PM Szövetség ismét vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szijjártó Péter gazdagodása miatt. A pártszövetség egyúttal felszólítja a parlamenti képviselőket, hogy ne válasszák meg külügyminiszterré a fideszes politikust!

 

A sajtóban megjelent információk és az interneten bárki által hozzáférhető képviselői vagyonnyilatkozatok tanúsága szerint Szijjártó Péter, Orbán Viktor régi fegyverhordozója rendkívül jól kezeli saját megtakarításait. A leendő külügyminiszter három ingatlan mellett 82 millió forintos megtakarítást is összehozott úgy, hogy kizárólag politikusként, közpénzből van jövedelme.

Szijjártó tavaly másfélszer annyi pénzt takarított meg, mint amennyit keresett. Ez több mint gyanús, és felveti annak gyanúját, hogy a miniszterjelölt illegálisan is szert tesz jövedelemre. Februárban a balközép ellenzéki pártok közösen kezdeményezték, hogy a hatóságok vizsgálják meg, miként lehet, hogy Szijjártó Péter 2013-ban 10 millió forintot keresett, közben pedig a megtakarítása csaknem 15 millióval nőtt.

Az Együtt-PM Szövetség botrányosnak tartja, hogy a korábbi felszólításaink ellenére sem az igazságszolgáltatás szervei, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hónapok óta nem tett semmit az ügyben. Úgy tűnik, a magyar hatóságok csak asszisztálnak a fideszes politikusok mesés gazdagodásához, ezt láttuk Rogán Antal esetében is, aki szintén sokkal többet költ, mint amennyit keres. Az orbáni rendszer lényege, hogy ha fideszes vagy, bármit megtehetsz, mert a hatóságok nemhogy üldöznének, de kimosnak téged.

Annak ellenére, hogy immár nincs ok bízni a hatóságokban, az Együtt-PM Szövetség haladéktalanul vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szijjártó Péter gazdagodása miatt. A pártszövetség minden jogi lehetőséget meg fog ragadni, hogy kiderüljön, hogyan váltak krőzussá a fideszes politikusok.

A fentiek miatt, az Együtt-PM Szövetség érdemtelennek tartja Szijjártó Pétert a magyar diplomácia vezetésére. Felszólítjuk az Országgyűlés tagjait, hogy ne válasszák meg külügyminiszterré a fideszes politikust!

 

Budapest, 2014. szeptember 23.

Együtt-PM Szövetség