Megosztás
2014.3.10.

Interaktív kampányt indított, emellett személyesen is szeretné megtudni a fiatalok véleményét az Együtt-PM szövetség arról, milyen lenne az a Magyarország, ahol szívesen élnének, ahova szívesen visszajönnének. Ezt Karácsony Gergely, a szövetség szakpolitikusa jelentette be csütörtökön Budapesten.

A független országgyűlési képviselő a Corvinus Egyetem Sóház épülete előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: az Orbán-kormány tevékenységének egyik legnagyobb vesztese a fiatalság, mivel a kormány intézkedései számos ponton nehezítették meg az életüket. A fiatalok lábukkal szavaztak az Orbán-rendszerről, több százezren dolgoznak külföldön - tette hozzá.

Kifogásolta, hogy a kormány pénzt vett ki a felsőoktatásból, bevezette Európa egyik legmagasabb tandíját; a fiatalok az egykulcsos adórendszer vesztesei is, mivel az ugyanolyan mértékben adóztatja a pályakezdők alacsonyabb jövedelmeit, mint a magasabb jövedelemmel rendelkező, befutott munkavállalókat.

Karácsony Gergely szerint tudják a receptet, de azt gondolják a fiatalok csak olyan politikát tudnak támogatni, amelynek az alakításában ők is részt vehetnek, ezért interaktív kampányt indítnak körükben.

A fiatalok véleményét szeretnék kikérni arról, milyen lenne az a Magyarország, ahol szívesen élnének, ahova van miért visszajönniük, van miért itthon maradniuk - ismertette.

Barabás Richárd, az Együtt-PM politikusa közölte: a szövetség Facebook-oldalára már kitették a kérdőívet, amelyen arra várnak választ a kitöltőktől, mi az, ami a leginkább zavarja őket, miért mennének és miért maradnának. Min szeretnének változtatni? Mit várnak el a szövetségtől? - sorolta kérdéseiket.

Hozzátette: személyesen is megkeresik a fiatalokat, országjárásba kezdenek, és lehetőséget biztosítanak, hogy papír alapon is kitöltsék a kérdőívet. A beérkezett válaszokat összesítik, a válaszokat pedig beépítik a programjukba - közölte.

Kérdésre válaszolva Karácsony Gergely kifejtette: szeretnék elérni, hogy felsőoktatásba való belépés mindenki számára ingyenes legyen, és az Európai Bizottság támogatásával szeretnének egy olyan képzési és munkahelykeresési programot beindítani, amely alapján a tartósan munkanélküli fiatalok munkalehetőséget vagy továbbképzési lehetőséget kapnak.

A kampány arca Barabás Richárd mellett Oláh Noémi és Simándi Szelim. Az országjárás Pécsen kezdődik a nap folyamán.

 

Budapest, 2013. november 28.