Megosztás
2016.7.8. |

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem volt határozatképes az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának péntekre összehívott ülése.

 

 Karácsony GergelyPárbeszéd Magyarországért társelnöke, zuglói polgármestere szerint a kormánypárti képviselők azért nem jelentek meg az ülésen, mert nincsenek érveik a Liget-projekt és más kormányzati beruházások mellett. Hangsúlyozta: nem volt érdemi egyeztetés a beruházásról, ugyanakkor a Városliget sorsáról korábban volt széles körű párbeszéd, amelyet két legitim dokumentum is bizonyít. Az egyik a 2012-ben, a fideszes Papcsák Ferenc vezette kerületi önkormányzat által elfogadott zuglói építési szabályzat, amely szerint a Városliget nem beépíthető. "Itt egy kutyaólat sem lehet építeni, nemhogy 70 ezer négyzetméternyi múzeumi negyedet" - fogalmazott. A másik pedig az előző Fővárosi Közgyűlés által elfogadott Budapest 2030 stratégia, amely szerint a Városliget közpark jellegét kell megerősíteni, miközben a turisztikai desztinációkat szét kell szórni a városban.

 Jelezte azt is: a Párbeszéd Magyarországért kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, hogy a Liget-törvényt hatályon kívül helyezhessék.

 

Budapest, 2016. július 8., péntek (MTI)

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!