homofóbia_ellenes_világnap
Megosztás
2015.5.17. |

A PM álláspontja szerint mindannyiunknak fel kell lépnie a megkülönböztetés a diszkrimináció a homofóbia és a kirekesztés mindenformája ellen. A PM szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarországon egyre inkább teret nyer a gyűlöletbeszéd és a megbélyegzés. A PM egy elfogadó, szolidáris Magyarországot szeretne megteremteni és jogegyenlőséget követel az LMBTQ emberek számára.

 

Ma 25 éve, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezen a napon törölte el a homoszexualitást a Betegségek Nemzetközi Osztályozásából. Ez az esemény rendkívül jelentős lépés a homoszexuális, a biszexuálisok a transzneműek elfogadásának szempontjából. Sajnos azonban Magyarországra nem lehetünk büszkék e téren. A Budapest Pride-ot évek óta komoly rendőri biztosítással rendezik meg, mert az elmúlt években gyakran követtek el erőszakos cselekményeken az LMBTQ-közösség tagjaival szemben.

 

Ez a nap tehát kiváló alkalom arra, hogy újra felhívjuk a figyelmet egymás kölcsönös elfogadásának jelentőségéről.  Magyarország jövőjét tesszük kockára, ha nem teremtünk egy békés és befogadó társadalmat ebben az országban. A PM azért küzd, hogy ez ne csak álom, hanem végre kézzelfogható valóság legyen.

 

Budapest, 2015. május 17.