Hol_a_parkunk_akció
Megosztás
2014.9.19. |

Hol a parkunk? Nem ezt ígértétek!
A Fidesz hozza nyilvánosságra, mikor tartja be ígéreteit a Széllpark ügyében

 

Szabó Tímea, a PM elnökségi tagja, és Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi önkormányzati képviselője ma sajtótájékoztatón szólította fel a Fideszt, hozzák nyilvánosságra, mikor, ki által és milyen pénzből hozzák létre a volt Ipari Minisztérium területén az országgyűlési kampány során beígért közparkot.

 

Ahogy Szabó Tímea elmondta, az országgyűlési kampány során Varga Mihály és Láng Zsolt közösen ígérték meg, hogy a volt Ipari Minisztérium területén egy olyan közpark fog létesülni, amely egyrészt egy szélcsatornát biztosít a rendkívül szennyezett levegőjű városrészben, másrészt pihenőhelyként is szolgál. Egy háromszintes mélygarázst is ígértek. A valóságban azonban annyi történt, hogy a területet felszórták murvával, és magánkézbe adták egy olyan cégnek, amely a területen parkolót alakított ki

.

 

Őrsi Gergely szerint a Széllpark beruházás és az Ipari Minisztérium bontása egy olyan ügy, amelyet támogatni lehet, hiszen hozzájárul a budai régió levegőjének kitisztulásához. A beruházás bejelentése egybe esett az országgyűlési választásokkal, s akkor valóban úgy tűnt, hogy itt egy közpark lesz, amely a budai polgárok megelégedésére szolgálhat, azonban azóta nem történt semmi.

Megemlítette, hogy a II. kerületben két olyan ügy is van, ami nagyon hasonlít a Széllpark beruházáshoz. Az egyik ilyen a Széll Kálmán tér, amelynek felújítására már az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt javaslatot tettek, erre azonban azóta sem került sor. A másik a budai fonódó villamos problémája, amely szintén csak húzik, és még mindig megoldásra vár. 

A PM, az MSZP és a DK ezért kéri, hogy a Fidesz hozza nyilvánosságra, mikor, ki által, és mennyi pénzből fog megvalósulni ez a beruházás.

 

Budapest, 2014. szeptember 19.

 

Szabó Tímea, a PM társelnöke
Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi önkormányzati képviselője