Megosztás
2013.7.4.

A kormány ígérget, de nem fizet. Az Együtt – Párbeszéd Magyarországért Szövetség a költségvetés módosítását kezdeményezi, hogy az egyetemi-főiskolai hallgatók hozzájuthassanak végre az ösztöndíjukhoz. Elfogyott a fiatalok türelme!

Országszerte sok ezer hallgató hónapok óta vár hiába az ösztöndíjára. A Széll Kálmán megszorító csomagban meghirdetett hozzáférés-szűkítést folytatja a Fidesz, egyre alantasabb eszközökkel. A költségvetést eleve alultervezték, ezzel ellehetetlenítik, éhkoppra juttatják a diákokat.

Javaslatunk az idei költségvetést úgy módosítja, hogy kompenzálja az elvonást, az inflációt, és beszámítja a juttatásra jogosult várható hallgatói létszám-többletet is. Javaslatunkkal a 2012 végén elfogadott költségvetésben e célra szereplő 28,5 milliárd forintot 33 milliárdra növeljük. Ezzel biztosítható, hogy minden intézményben minden jogos hallgatói igényt időben ki tudjanak elégíteni. Az emelés forrása a hazug kormánypropagandát folytató MTVA költségvetési támogatásának azonos mértékű csökkentése.

A Fidesz-KDNP képviselőit felszólítjuk, hogy haladéktalanul vegyék napirendre, és szavazzák meg az Együtt-PM javaslatát! Hacsak nem ragaszkodnak mégis ahhoz, hogy már érettségi után szabályosan elüldözzék a tanulni vágyó fiatalokat az országból, még a nekik járó juttatásoktól is megfosztva őket.

Budapest, 2013. július 4.

 

Karácsony Gergely, a PM országgyűlési képviselői csoportjának vezetője

Erőss Gábor, a PM oktatáspolitikusa