Megosztás
2015.10.21. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) írásbeli kérdéssel fordul a belügyminiszterhez, hogy kiderítse, hogyan fordulhatott elő, hogy a határon szolgáló rendőrök szén-monoxid mérgezést kaptak az állam által bérelt szálláson. Kérdezzük Pintér Sándort és az emberi erőforrás minisztert arról is, hogy a rendőrök nagy része miért nem kapta meg a korábban megígért Erzsébet-utalványokat. Miközben folytatódik a lakosság esztelen riogatása a menekültekkel kapcsolatban, az Orbán-kormány még a rendőrök biztonságát és ellátását sem képes garantálni. 

 

A PM hívta fel elsőként a figyelmet arra, hogy a határokon szolgáló rendőrök ellátását képtelen biztosítani a kormány, ezt azóta több rendőr megerősítette. Sem elegendő élelmet, sem megfelelő szállást nem kapnak. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint pedig tegnap több rendőrt kellett kórházba vinni szén-monoxid mérgezéssel Marcaliban, miközben a Terrorelhárítási Központ munkatársai ismét luxusszállodákban szállnak meg.

Nem teljesült Balog Zoltán azon ígérete sem, hogy a hetekig családjuktól távol szolgálatot teljesített rendőrök Erzsébet-utalványt kapnak jutalmul. A napokban több rendőr is arról számolt be a PM-nek, hogy még mindig nem kapták kézhez a támogatást.

A PM felszólítja a kormányt, hogy az aljas riogatásaik és a haverok luxus-támogatásai helyett azonnal gondoskodjanak a rendőrök megfelelő ellátásáról. 

 

Budapest, 2015. október 21.

Szabó Tímea, a PM társelnöke

országgyűlési képviselő