Hitleres lemezborító a piacon
Megosztás
2017.9.11. |

Úgy tűnik náci szimbólumokat árulni lehet a Klauzál téri vásárcsarnokban, ezt számon kérni a hatóságok előtt azonban tilos. A Párbeszéd azonnali részletes vizsgálatot követel és levélben kér tájékoztatást Bajkai István fideszes alpolgármestertől: hogyan lehet Hitler-képet árulni egy önkormányzati fenntartású piacon.

A Párbeszéd szerint felháborító, ami Vajnai Attila-ügyében történt a hétvégén a Klauzál téri piacnál. A férfi a hvg.hu-nak adott interjúja szerint azért hívta ki a rendőröket, hogy megmutassa: az egyik árus egy Hitlert náci egyenruhában ábrázoló lemezborítót árul. A kiérkező rendőrök azonban a bejelentőt vitték el.

A Párbeszéd választ vár a rendőrségtől, hogy miért volt szükség az intézkedésre, illetve bízik abban, hogy egy részletes és mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatnak le a hatóságok. A párt erzsébetvárosi önkormányzati képviselője ezen felül az önkormányzattól is választ vár, főként Bajkai István fideszes, gazdasági ügyekért felelős alpolgármestertől, hogyan fordulhat elő, hogy náci jelképeket és Hitlert ábrázoló cikkeket árulnak a Klauzál téri piacon. Egy olyan piacon, amely önkormányzati fenntartású. 

Budapest, 2017. szeptember 11.

Szücs Balázs
a Párbeszéd VII. kerületi önkormányzati képviselője
egyházügyi és civil tanácsnok

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!