Megosztás
2015.1.13. |

Nyilvánosságra került az Országgyűlés Költségvetési bizottságának december 15-ei üléséről készült jegyzőkönyv, amelyből kiderül: hét Fidesz-KDNP-s képviselőnek köszönhető, hogy magyar szegénységben élő gyermekek százezrei nem jutottak meleg ételhez a téli szünetben. 

 

A PM decemberben módosító javaslatot nyújtott be a 2014-es költségvetéshez, hogy az Országgyűlés az Országvédelmi Alapból különítsen el három milliárd forintot, amely biztosította volna, hogy az éhező gyerekek is kaphassanak napi egyszeri meleg ételt a különösen hosszú, 16 napos téli szünetben. 

 

A bizottság jegyzőkönyvéből immár világos, hogy hét Fidesz-KDNP képviselői egyetlen hang indoklás nélkül leszavazta a javaslatot. Ezek a képviselők: Dr. Szűcs Lajos (Fidesz), a bizottság alelnöke, Dr. Tilki Attila (Fidesz), a bizottság alelnöke, Dr. Hargitai János (KDNP), a bizottság alelnöke, Boldog István (Fidesz), Szabolcs Attila (Fidesz), Vantara Gyula (Fidesz), Witzmann Mihály (Fidesz).

 

“Szégyellje magát mind a hét szívtelen Fidesz-KDNP-s bábu” – mondta Szabó Tímea, a PM társelnöke, a javaslat beterjesztője. “Nekik biztos Gucci táskák és aranyórák jutottak a fa alá, míg gyerekek százezreinek meleg étel sem volt a karácsonyi vacsoraasztalon. Erre a gonoszságra már nincsenek szavak.” – tette hozzá. 

 

A PM meggyőződése, hogy a gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene. A párt nem adja fel a harcot: a közeljövőben újabb javaslatokat terjeszt be a gyermekéhezés felszámolására. Nem hagyjuk, hogy hazánkban 600 ezer szegénységben élő gyermek szenvedjen, miközben Fideszes és KDNP-s kiskirályok dőzsölnek az adófizetők pénzéből. 

 

Budapest, 2015. január 13.

 

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke

 

A bizottsági ülés teljes jegyzőkönyve itt található:

http://www.parlament.hu/documents/static/biz40/bizjkv40/KVB/1412152.pdf