Megosztás
2015.11.13. |
Míg kutatások szerint ötvenezer gyermek éhezik naponta, közben a havi egymillióért Orbán Viktornak tanácsot adó Hegedűs Zsuzsa kiszállt a szolgálati Audi A6-osból, hogy közölje: a kormány felszámolta a gyermekéhezést és a nyomort. A főtanácsadót csak a számok nem zavarják: 2014 óta a három és többgyerekes családok legalább fele él a szegénységi küszöb alatt.
 
 
„Olyan, hogy a legnyomorultabb családban, ahol nincs alkohol, drog vagy ilyesmi probléma, ott a gyerek ne kapjon este legalább kétszer egy zsíros kenyeret vagy tejbegrízt, vagy valamit enni, olyan nincs.” – fogalmazott Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó az RTL Híradójában. Hozzátette: a rászorulók, ha „kell, akkor lopnak”.
 
Hegedűs Zsuzsa „tanácsadói” munkája egy forintot sem ér, kijelentései pedig nemcsak elfogadhatatlanok, hanem méltatlanná teszik őt arra, hogy havi egymillió forint közpénzt markoljon fel.
 
A Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja Hegedűs Zsuzsát, hogy azonnal mondjon le tanácsadói tisztségéről! Miután ezt megtette, álljon ki velem egy nyílt vitára a gyermekéhezéssel kapcsolatban. Nézzük meg együtt, hogy a kormány valóban felszámolta-e a nyomort, ahogyan ő állítja. 
 
Addig is gyakorlásképpen egy hónapig egyen kizárólag tejbegrízt és zsíros kenyeret vacsorára!
 
 
 
Budapest, 2015. november 13.
 
a PM társelnöke, országgyűlési képviselő