Szabó Tímea
Megosztás
2017.4.12. |

Hazugság a kormány állítása, miszerint azért zárják be a Fóti Gyermekotthont, mert az túlzsúfolt, korszerűtlen, ezért az ott élőket családiasabb környezetbe költöztetik. A Párbeszéd információi szerint a gyerekek és nevelők elzavarása mögött Mészáros Lőrinc szállodaépítési tervei állnak, ezért országgyűlési javaslatban kezdeményezzük a gyermekotthon bezárásának azonnali leállítását.

Balog Zoltán miniszter a kötelező intézményi kitagolással magyarázza a fóti otthon bezárását, ám köztudott, hogy itt a főleg sérült és kerekesszékes gyerekek már a 2000-es évek eleje óta parkosított területen 8-10 fős családias otthonokban nevelkednek. A kormány a gyerekeket a kalocsai és zalaegerszegi otthonokba akarja költöztetni, amelyek nem felelnek meg az uniós előírásoknak, ezek már most túlzsúfoltak, nincsenek a fogyatékossággal élő gyerekek számára képzett nevelők, ráadásul az ombudsman szerint ezekben az intézményekben rendszeresen verik, megalázzák a gyerekeket. A bezárással a 150 nevelőnek egyáltalán nincs hova mennie, ők utcára kerülhetnek.

A dolgozók az elmúlt hetekben többször látták Mészáros Lőrincet a gyermekotthon területén, aki a közelmúltban több wellness szállodát is megvásárolt. Miután az EMMI államtitkársága szerint 2019-ig további 12-13 kastélyokban működő gyermekotthont számolnak majd fel, a Párbeszéd azonnali válasz vár Balog Zoltántól is a bezárások valódi okáról.

Budapest, 2017. április 12.
Szabó Tímea társelnök, országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!