kövér
Megosztás
2015.1.29. |

A Miniszterelnökség, Párbeszéd Magyarországért nevében benyújtott közérdekű adatigénylésemre adott válaszában megerősítette, hogy Habony semmilyen jogviszonyban nem áll velük, de van parlamenti szakértői belépője. Szerintünk ezzel a Miniszterelnökség megsérti Kövér László parlamenti belépőkre vonatkozó házelnöki rendelkezését. Ezért levélben fordulunk házelnökhöz, hogy az saját maga által hozott ház rendelkezésének megsértése miatt vonja vissza Habony Árpád parlamenti belépőjét. 

 

A Miniszterelnökség elismerte Barabás Richárd közérdekű adatigénylésére, hogy Habony Árpád semmilyen jogviszonyban nem áll velük. Kövér László 2013/9 számú házelnöki rendelete alapján országgyűlési ügyekkel foglalkozó munkatársak kaphatnak szakértői belépőt. A rendelkezés azt is kimondja, a szabályok be nem tartása esetén a házelnök illetve az Országgyűlés Hivatala jogosult a belépés korlátozására. A Miniszterelnökség válaszából kiderült, Habony Árpád parlamenti belépője a házelnöki rendelkezés be nem tartásába ütközik.


Ezért a Párbeszéd Magyarországért nevében levélben fordulok Kövér László házelnökhöz, hogy vonja vissza Habony Árpád parlamenti szakértői belépési engedélyét, amit a Miniszterelnökség a rendelkezés megsértésével adott ki. 

 

Barabás Richárd

Párbeszéd Magyarországért

önkormányzati képviselője