Megosztás
2015.7.10. |

A Párbeszéd Magyarországért támogatja az LMBTQ emberek, minden szexuális kisebbség teljes jogegyenlőségét, és szimbolikus jelentőségűként tekint az azonos neműek házasságának kérdésére. Hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van szabadon, félelem nélkül vállalni önmagát, érzelmeit és partnerét, és reméljük, minél többen csatlakoznak hozzánk a holnapi Pride-on.

 

A PM zöld baloldali pártként azt képviseli, hogy mindenkinek azonos emberi méltóság és tisztelet jár, azonos lehetőség a boldogságra. Hisszük, hogy senkinek sincs joga különbséget tenni a szabadságon és szereteten alapuló kapcsolatok között.

 

Ezért elutasítjuk a Fidesz-KDNP kirekesztő házasság- és családfelfogását, amely nemcsak az azonos nemű, de a nem házasságban élő párokat is hátrányosan különbözteti meg – miközben ma Magyarországon a gyermekek közel fele nem házassági, hanem élettársi kapcsolatból születik!

 

Itt az idő, hogy mindannyian szembenézzünk a valósággal, túllépjünk a kirekesztésen és korlátokon, és végre utat nyissunk a szeretetnek! Sajnáljuk, hogy vannak, akik csak mások korlátozásával tudják megerősíteni önazonosságukat, de a kiváltságok védelme nem lehet előbbre való a boldogsághoz való jognál.

 

Szerte a világon egyre többen fogadják el embertársaikat függetlenül attól, hogy milyen nemű embert szeretnek, és egyre több országban valósítják meg a házassági egyenlőséget.

 

A PM azt szeretné, ha a kirekesztés és félelem helyett végre hazánkban is az elfogadás és a szeretet nyerne teret.

 

Budapest, 2015. július 10.

 

 

PM Sajtó